Lise de la Salle 

Lise de la Salle werd geboren in het Franse Cherbourg en trad al op 9-jarige leeftijd op tijdens een live-uitzending op Radio France. Ze studeerde aan het Conservatorium van Parijs en maakte haar debuut met Beethovens Pianoconcert nr. 2 in Avignon toen ze 13 jaar was.

 

In 2004 won ze de Young Concert Artists International Auditions in New York, waarna ze haar Amerikaanse debuut maakte in New York en Washington DC.

 

Inmiddels geldt ze al ruim 15 jaar als een van de meest opwindende artiesten van nu. Lise de la Salle trad onder meer op met het Los Angeles Philharmonic Orchestra, het London Symphony Orchestra, de Staatskapelle Dresden, het Orchestre National de France en het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigenten als Fabio Luisi, James Conlon, Antonio Pappano, Marek Janowski en Dennis Russell Davies. Ze was te gast in de Wiener Musikverein, het Amsterdamse Concertgebouw, Tonhalle Zürich, het Brusselse Bozar en tijdens de festivals van Verbier, Aspen en Ravinia. Lisa de la Salle maakte cd-opnamen met werken van Chopin en Liszt (met lovende recensies in Diapason Magazine en Gramophone).

 

Haar laatste twee cd's, Bach Unlimited en Paris-Moscow (samen met cellist Christian-Pierre La Marca) verschenen in 2018.

Data Protection

Impressum

BIJ ANDREAS

Turfpoortstraat 29
NL 1411 ED Naarden

naardenpianofestival.nl production@naardenpianofestival.nl

© 2019 by Naarden Piano Festival. All Rights Reserved