© Sarah Wijzenbeek

Nino Gvetadze

De Georgische pianiste Nino Gvetadze werd geboren in Tbilisi, waar ze studeerde bij Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia en Nana Khubutia. In Nederland vervolgde ze haar studie bij Paul Komen en Jan Wijn. Sinds 2008 vormt ze – samen met violiste Frederieke Saeijs en celliste Maja Bogdanovich – het Arioso Trio. Nino Gvetadze won onder meer de Tweede Prijs, Persprijs en Publieksprijs tijdens de International Franz Liszt Piano Competition in 2008 en was in 2010 winnares van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

 

Inmiddels geniet ze een internationale carrière, zowel als solo-artiest als op het gebied van kamermuziek. Ze trad op met orkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Rheinische Philharmonie, de Münchner Symphoniker, het Mahler Chamber Orchestra en Amsterdam Sinfonietta, onder leiding van dirigenten als Michel Plasson, Yannick Nézèt-Séguin, Michel Tabachnik en Jaap van Zweden.

 

Nino Gvetadze was onder meer te gast in de Herkulessaal en het Prinzregententheater in München, met Jean-Yves Thibaudet tijdens het Spoleto Festival in Italië, het Lucerne Piano Festival, Wigmore Hall in Londen en Tonhalle Zürich. Met het befaamde Brodsky Quartet trad ze op tijdens het Prinsengrachtfestival 2017, een concert dat rechtstreeks werd uitgezonden op op NPO-tv.

 

Nino Gvetadze maakte cd-opnamen van onder meer de Préludes van Chopin (bekroond met de Preis der deutschen Schallplattenkritik), pianowerken van Moessorgski, Rachmaninoff, Debussy en Liszt. Onlangs verscheen haar veelgeprezen cd Visions met werken van de Britse componist Cyril Scott. Sinds 2019 is Nino Gvetadze artistiek leider van het Naarden International Piano Festival.

Data Protection

Impressum

BIJ ANDREAS

Turfpoortstraat 29
NL 1411 ED Naarden

naardenpianofestival.nl production@naardenpianofestival.nl

© 2019 by Naarden Piano Festival. All Rights Reserved