Seán Morgan-Rooney

Seán Morgan-Rooney behoort tot de grootste pianotalenten van Ierland. Seán is een veelzijdige pianist en treedt op als solist en kamermusicus in o.a. Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Hij soleerde onder meer bij het National Symphony Orchestra of Ireland, het Camerata Ireland Orchestra, het Ulster Orchestra, het Torún Symphony Orchestra in Polen en het Hornton Chamber Orchestra in Londen.

Seán studeert momenteel als masterstudent bij David Kuyken, aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft zijn bachelorstudie gevolgd aan de Royal Academy of Music te Londen bij professor Christopher Elton en afgesloten met excellente resultaten. Daarvoor studeerde hij bij John O'Conor aan de Royal Irish Academy of Music in Dublin.

Seán is winnaar van talloze prijzen, waaronder de Charles J. Brennan-prijs op de Dublin International Piano Competition, de Else Cross-prijs voor hedendaagse muziek uitgereikt door de Royal Academy of Music en recentelijk een BBC NI Young Musicians’ Platform Award. Eerder was hij ook piano finalist van het BBC Young Musician of the Year concours.

 

Afgelopen jaar bracht Seán zijn debuutalbum "Musica Ricercata” uit, een programma met solowerken van Ligeti, Bach en Bartók.

Data Protection

Impressum

BIJ ANDREAS

Turfpoortstraat 29
NL 1411 ED Naarden

naardenpianofestival.nl production@naardenpianofestival.nl

© 2019 by Naarden Piano Festival. All Rights Reserved